Perinataal coach -  Bewegingsdeskundige 

Hallo, ik ben Mara, een kind van de zee. Letterlijk, want ik werd geboren in Zuid-Italië en bracht mijn eerste levensjaren door op zee. Als baby werd ik gewiegd door de golven en bracht ik uren door in het water. Toen er tijdens mijn tienerjaren lessen zwangerschapszwemmen werden georganiseerd in het plaatselijk zwembad voelde ik me enorm geboeid en volgde ik steeds de lessen vanuit mijn ooghoek.

Vanuit mijn diepe passie voor bewegen en gezondheid besloot ik de bacheloropleiding ‘Sport en Bewegen’ te volgen. Reeds dat eerste jaar volgde ik een extra opleiding tot instructeur aquafitness en begon ik - na het behalen van mijn certificaat - meteen met het geven van lessen. Mijn interesse rond bewegen tijdens de zwangerschap werd tijdens mijn opleiding verder aangewakkerd. Ik besloot als eindwerk een aquatisch beweegprogramma voor zwangeren uit te werken.

Ik studeerde af als beweegdeskundige en werk ondertussen al een 10-tal jaar als beweeg-en gezondheidscoach. De mentor die me begeleidde bij mijn eindwerk, een vroedman, bracht me in contact met het werkgebied van de doula. In september 2019 startte ik met de opleiding.

Tijdens de doula opleiding werd mijn kennis en interesse rond zwangerschap, bevalling en kraamperiode nog meer versterkt. Net zoals de golven van de zee is ons leven niet altijd rustig en kalm. Sommige momenten kunnen voor altijd een diepe indruk nalaten op ons lichaam en onze ziel. De perinatale periode is zo een overweldigende en kwetsbare periode.

Het is mijn missie zwangeren te begeleiden bij het versterken en onderhouden van hun gezondheid, zich fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling, te luisteren naar hun zorgen, noden en behoeften, hen te helpen bij het maken van keuzes en te helpen bij het zorg dragen van zichzelf. Ondertussen ben ik ook de opleiding tot perinataal counselor aan het afronden.